ΚΡΑΤΗΣΗ

Τοποθεσία

Η περιοχή

Η πανέμορφη περιοχή του Κολυμπαριου, είναι ο ιδανικός προορισμος για τους επισκέπτες, που θέλουν να περάσουν τις διακοπές τους, δίπλα στην θάλασσα και τόσο κοντά στην παραδοσιακή ενδοχώρα της Κρήτης. Μόλις μερικά λεπτά από την εθνική οδό, σε πολύ λίγη ώρα μπορείτε να θαυμάσετε όλες τις πολύ φωτογραφημενες περιοχες των Χανίων, όπως είναι ο Μπάλος, τα Φαλάσαρνα και το Ελαφονήσι.

Η Κρήτη μας

Μια αέναη εξερεύνηση

Όσο περισσότερο ο επισκέπτης μένει στην Κρήτη, τόσα περισσότερα πράγματα ανακαλύπτει. Αυτός ο ευλογημένος τόπος, προσφέρει απλόχερα την ομορφιά της φύσης, είτε είσαι στην θάλασσα είτε είσαι σε κάποιο χωριό. Η μαγεία του τόπου είναι ο φιλόξενος λαός του και οι συμβουλές του, οταν πρόκειται για φαγητό και διασκέδαση, είτε όταν σου αποκαλύπτουν πως να δεις τον τόπου τους, μέσα από τα μάτια τους. Μην διστάσετε να μας ρωτήσετε και να σας προτείνουμε, την δική μας Κρήτη

Ελαφονήσι

Ο κάθε επισκέπτης, φτάνοντας στο Ελαφονήσι, θα χρειαστεί μερικά λεπτά για να συνειδητοποιήσει το μεγαλοπρεπές, φυσικό αριστούργημα που αντικρίζει. Μια μικρή χερσόνησος που χωρίζεται στην αρχή της από το νερό της θάλασσας, δίνοντας την αίσθηση ότι αποτελεί ένα ξεχωριστό νησί. Το τοπίο είναι τροπικό, σαγηνευτικό και προκαλεί τον αυθόρμητο ανθρώπινο θαυμασμό. Ψιλή, λεπτή, λευκή με ροζ αποχρώσεις αμμουδιά, κέδροι, σμαραγδί διάφανα κρυστάλλινα νερά, μια φυσική λιμνοθάλασσα προς τη βόρεια πλευρά, η ανοιχτή θάλασσα από τη νότια, και όλα αυτά με φόντο τον ατέρμονο ορίζοντα, συνθέτουν το σκηνικό. Η παραλία παραπέμπει σε εξωτικό τοπίο εφάμιλλο με αυτών της Καραϊβικής αλλά και ακόμη ομορφότερο, λόγω των ιριδιζουσών αποχρώσεών τους στην ακροθαλασσιά, χρώμα για το οποίο ευθύνονται χιλιάδες μικροσκοπικά οστρακοειδή με το όνομα Foraminifera (τρηματοφόρα), τα οποία, όταν ολοκληρώνουν τον κύκλο της ζωής τους, αφήνουν στην άμμο τα κοχύλια τους που συνθλίβονται και προσδίδουν αυτό το εξαίσιο χρωματικό αποτέλεσμα.

Φαλάσσαρνα

Η παραλία της Φαλάσαρνας βρίσκεται στη Χερσόνησο της Γραμβούσας, 15 χιλιόμετρα δυτικά της Κισσάμου. Είναι μια από τις διασημότερες της Ελλάδας, συγκαταλέγεται στις δέκα ονειρεμένες ακτές της Ευρώπης και έχει βραβευθεί στο παρελθόν ως η καλύτερη παραλία της Κρήτης. Η ακτογραμμή της είναι εκτενής, περίπου τρία χιλιόμετρα, και αποτελείται στην πραγματικότητα από πέντε αλλεπάλληλες παραλίες που χωρίζονται μεταξύ τους με βράχια ή αμμόλοφους, με τις δύο μεγαλύτερες να συγκεντρώνουν τον περισσότερο κόσμο

Κολυμπάρι

Στο παραθαλάσσιο χωριό Κολυμπάρι, η φύση έχει δώσει απλόχερα την ομορφιά της, καταπληκτικές θάλασσες και μια καταπράσινη απο ελιές ενδοχώρα. Τα εστιατόρια είτε σε βουνό, είτε σε θάλασσα προσφέρουν την περίφημη μεσογειακή διατροφή, βασισμένη στα κρητικά προϊόντα. Η γύρω περιοχή καλύπτεται απο συγκοινωνία από και πρός τα Χανιά και τους γύρω προορισμους. Επίσης θα βρείτε οργανωμένη αγορά, σουπερ μαρκετ, φαρμακεία, καφετέριες και αγορά παραδοσιακών προϊόντων.